Monday, September 5, 2011

Kuih Raya

Pelbagai kuih yang dihidangkan oleh tuan rumah untuk menjamu tetamu yang berkunjung ke rumah sempena Hariraya Aidil Fitri. Antaranya:

Bahulu, kuih ros (kuih goyang), kuih bangkit, tumpi kacang hijau, bebola bijan, sarang semut, kuih bepang, biskut samperit, benderam (penderam/cincin).

Kuih rotan, kuih rengginang (inang), putu kacang (koyer), pisang salai,
kuih sepit (gapit), kuih karas, kuih siput. 

Kek lapis, dodol, wajik, popia simpulan hati, tempe goreng.

Kerepek udang geragau, ubi kayu goreng (kerepek ubi), kerepek sukun,
kerepek keladi, tempeyek (rempeyek),
kerepek pisang.

Tart nanas, tart bluberry, tart kurma, kuih bangkit, biskut cindai, batang buruk.

Biskut cornflakes, cornflakes gajus, biskut makmur (puteri balqis), golden oat,
coklat oreo fillings, nestum delight,
suji (puteri salju).

biskut alamanda, coco badam,  biskut almond london, double chocolate,
nestum delight, mushroom cookies, sandwish choc kisses, biskut mazola,  dan lain-lain lagi.   

2 comments:

  1. Assalamualaikum RaFaSa

    saya suka kuih yg bercoklat...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. Walaikumsalam.
    Mesti 'sodap' kuih yang bersira coklat.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...