Belimbing, belimbing besi, jambu batu, jambu air,
jambu gelas, jambu bol, betik, nona, ceri.
Langsat, duku, duku langsat, dokong, rambai, tampoi,
buah naga, nanas madu, nanas sarawak, nanas morris.
Ciku, manggis, rambutan, pulasan, mata kucing, laici, longan, bidara, salak.
Nangka, cempedak, markisa, mangga, delima,
limau nipis, limau sambal, limau purut, limau barli,
Pisang, pisang kaki, durian, tembikai merah, tembikai kuning, tembikai susu.
Benar-benar menggamit hati ke gerai membeli,
merasai dan menikmatinya.
Boleh:
a) Dimakan begitu sahaja
b) Dibuat jus
c) Dibuat jeruk
d) Pencuci mulut
e) Dibuat halwa
f) Dibuat jem
g) Ditinkan
h) Dieksport
i) Diwakafkan
j) Diberikan kepada jiran-jiran
k) Dibuat hiasan
l) Barang hantaran pertunangan/perkahwinan